Port Wallpaper

All About Home Decor Tips

Home Improvement

Onko matto autenttinen villamatto? Vinkit tunnistamiseen

Kun etsimme kotiimme laadukkaita mattoja, valitsemme usein käytännölliset villamatot. Villamatot ovat suosittuja, koska ne eivät ole yhtä hintavia kuin silkkimatot, mutta näyttävät silti hienostuneilta.

Parasta laatuaan olevien mattojen valmistus riippuu lampaan rodusta, säästä, auringonvalosta, ilmasta ja muista ympäristön yksityiskohdista. Autenttisia villamattoja löytyy useista paikoista, mutta parhaan maton löytäminen ei ole helppoa. Onneksi onnistut maton ostossa seuraamalla meidän ohjeitamme.

Ennen sitä sinun täytyy kuitenkin tietää, miksi villamatot ovat suosittuja?

Villa ei ole kallista ja se tuottaa lämpöä toisin kuin puuvilla tai silkki. Useimmat villamatot ehkäisevät tahrojen syntyä, joka on suuri bonus. Sisustus muuttuu suttuiseksi ja likaiseksi, jos mattoja ei pidetä uuden näköisinä.

Koska villa tarjoaa parempaa pitoa, se sopii myös lasten leikkialueelle, portaisiin tai epätasaiselle lattialle aiheuttamatta kaatumisen riskiä.

Tutkitaan nyt tarkemmin vaiheita, joita voit seurata villamaton autenttisuuden tarkistamisessa

1) Paljonko matto maksaa?

Kuten mainitsimme aikaisemmin, villamatot ovat halvempia kuin puuvilla- tai silkkimatot. Siksi luettuasi hinnan maton reunasta, tiedät enemmän maton laadusta. Hintalapun avulla pystyt tarkistamaan villain laadun. Villamatot ovat kalliita, jos vertaat niitä polyesteri- tai nailonmattoihin.

2) Päällisen alla

Mattoa ei voi tutkia vain katsomalla. Sinun täytyy tarkastella syvemmälle, jos haluat tietää onko villamatto aito vai ei. Kun olet valinnut lempimattosi, tarkista maton sisuksesta onko käytetty materiaali aitoa. Tunnistat aitouden helposti koskettamalla maton alapuolta. Jos pohja on kova, kyse on varmasti epäaidosta villamatosta. Todennäköisesti kyseessä on synteettinen materiaali. Lisäksi kuvio on samanlainen sekä alla että päällä.

3) Lämmin ja pehmeä

Villasta valmistettu matto on pehmeä ja lämmin. Villa tuntuu kädessä aina pehmeältä. Villa on niin pehmeää, että haluaisit vain vaipua uneen maton päälle. Kyllä, villamatot sopivat täydellisesti päiväunihetkiin. Materiaali on melkeinpä upottavan pehmeää ja silkkistä. Jos matto tuntuu kovalta, jäykältä ja karkealta, kyse on synteettisestä materiaalista eikä aidosta villasta.

4) Imeytyvyys

Synteettiset kuidut ovat kovia ja nesteet eivät imeydy niihin. Synteettinen matto ei ime itseensä edes pisaraa sen päälle kaatuneesta vedestä. Joko kuitu odottaa veden haihtumista tai tiputtaa pisaran lattialle. Villa hylkii nesteitä, mutta imee silti nesteitä itseensä hiukan.

5) Polttotesti

Älä pelästy, mutta ennen maton ostamista – erityisesti jos investoit paljon rahaa kalliiseen mattoon – sinun täytyy tehdä kunnon tarkistus. Jos sinulla on vaikeuksia tunnistaa, onko matto aitoa villa vai synteettistä kuitua, joudut turvautumaan tieteelliseen kokeeseen. Ota pieni karva matosta, mene avoimeen tilaan ja sytytä se tuleen. Jos maton osa palaa kiharalle, kyse on villasta. Jos haistat palaneen muovin tai karva sulaa välittömästi, kyse on synteettisestä kuidusta.

Käytyäsi läpi nämä vinkit toivomme sinun pystyvän tunnistamaan aidon villamaton. Tietenkin tunnistus riippuu myös paikasta, josta ostat maton. Varmista, että ostat uuden maton luotettavasta paikasta tai mattoihin erikoistuneesta nettikaupasta. Niin löydät varmasti laadukkaan ja tyylikkään maton, joka on autenttista villaa.

Oliver Beau Martinez: Oliver, a home security expert, provides recommendations on security systems, safety tips, and ways to make homes more secure.