Port Wallpaper

All About Home Decor Tips

Home Improvement

Tips för att Köpa en Matta till din Hall

En hall i vilket utrymme som helst kan vara det mest utmanande området att dekorera, särskilt dess golv. Det inbjuder till den högsta trafiken jämfört med andra delar av huset och lockar därmed en stor mängd smuts och skräp från utsidan. Ett av de bästa sätten att hantera det är att använda mattor och mattor speciellt designade för korridoren som en plastmatta hall från Trendcarpet. 

De skyddar inte bara golvet utan erbjuder också många andra fördelar. De är lätta att rengöra och underhålla och kan till och med blockera allt damm och skräp för att förhindra spridning i hela utrymmet. Många är brusisolatorer och undviker massor av golvskador och missbruk. De är också estetiskt tilltalande och hjälper till att ställa in tonen i huset och förbättra dess oomph-faktor. 

Men fördelarna kan endast skörda efter ett korrekt val av de mest lämpliga hallmatta och mattor. Vi delar några viktiga tips som hjälper dig att välja rätt bit för din hall.  

  • Form och storlek på hallen  

Det är först och främst viktigt att bestämma mattans storlek. Inga korridorer är av samma storlek. En halls charm kan bara öka med rätt storlek på mattan. Om du har en extra stor matta; är deras kanter krullade mot väggen och ser mer ut som en taco. Om den är för liten; skulle det exponera det mesta av golvet och skulle förstöra hela syftet med att ha den. 

Som en allmän regel läggs 4 till 5 tum golv naket på alla sidor av golvmattan. Tanken är att skapa en gångväg. Men om du har en hall med mer längd än bredd; kan du antingen utelämna alla synliga golv på sidorna eller till och med lämna ett extra utrymme i sidled. Men mattan måste placeras centralt. Korta korridorer ser perfekta ut med mattor och accentmatta.

Vad du kan göra är att ta ett lakan och placera det i korridoren och fälla upp sidorna efter behov. Det skulle inte bara ge dig rätt storlek utan också ge dig en visuell ledtråd. 

  • Välja material 

Att välja det bästa materialet för din hallmatta är nästa viktiga övervägande. En hallmatta i plast är ett utmärkt val. De uppfyller alla krav för en hallmatta eller löpare med flygande färger. Det bästa valet här är Horred-mattan vars klassiska svenska design skulle chocka dig med deras hantverk och rena skönhet.

Du har också massor av otroligt eleganta och praktiska mattor tillverkade av återvunnen plast. De strålar av ull, känns bra och ser helt fantastiska ut. De är också ett miljövänligt val.

Andra material du kan tänka på är ull, syntetfibrer, nylon, etc. De är alla motståndskraftiga mot fukt, fransasinte och är perfekta för områden med hög trafik.   

  • Välj den bästa stilen  

Mattans stil är ett annat kritiskt övervägande. Rätt stil bör förbättra hallens arkitektur, inredning och golv. Du har val av vintagestil, landstil, modern stil, orientalisk stil etc. Din inredningsexpert och onlineguider kan hjälpa dig att välja det perfekta stycket om du inte kan bestämma dig själv.  

  • Välj rätt mönster och färg 

Därefter måste du undersöka designen och färgen på mattan. Mönstret, färgen och stilen skulle kumulativt förbättra korridoren. Till exempel ger ett randigt mönster en visuell förlängning till din hall. Blommönster designar utseendet på hem i vintage eller bohemsk stil. På samma sätt spelar färg också en viktig roll. En livlig matta är ett perfekt sätt att balansera och lägga till ett streck av personlighet och karaktär i en hall med neutrala toner. Du kan välja färger som blandar, kompletterar eller kontrasterar, beroende på om du vill hålla det neutralt eller göra dem till kontaktpunkten.  

  • Kolla in lugghöjden

Med tanke på den typ av missbruk som en hallmatta måste tåla; behöver du en plusher som kan komma ut som en vinnare. De hjälper också till att absorbera ljud och förhindra eventuella möbelbuktningar. En kortare matta kan vara lätt att underhålla medan en ryamatta känns ovanligt mjuk och mysig under fötterna. Att få en ryamatta under skulle också öka komforten och skyddslagret.   

Slutord

Vi hoppas att det gjorde det enklare för dig att välja rätt matta till din hall med vår guide. Det bästa sättet att få det rätt är att vara orädd med dina experiment och använda din kreativitet till det svåra.  

Oliver Beau Martinez: Oliver, a home security expert, provides recommendations on security systems, safety tips, and ways to make homes more secure.